Personal Multilingv
  • ro

Conferința Internațională de Primăvară TAG Alliances – expertiza internațională pentru avocații din Republica Moldova

iun. 21, 2018 By

În perioada 2-4 mai 2018, în Barcelona a avut loc Conferința Internațională de Primăvară organizată de TAG Alliances la care au participat peste 150 de avocați din diferite țări ale lumii.

Menționăm că din rețeaua TAG Alliances fac parte TAGLaw, TIAG și TAG-SP, întrunind 280 de membri (16 000 de experți) din 100 de țări. Acești membri oferă o gamă completă de servicii juridice, audit și contabilitate. Rețeaua se situează astăzi printre primele cinci cele mai mari alianțe profesionale din lume.

Suntem onorați să vă reamintim că Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” este singura entitate din Republica Moldova care a devenit membru al Alianței Mondiale de Firme de Avocatură Independente TAGLaw în luna martie 2010. Datorită acestui fapt, avocatul Igor Popa, alături de avocatul colaborator, Grigore Popa au fost invitați la Conferința Internațională de Primăvară.

În cadrul acestui eveniment au fost abordate o serie de subiecte de actualitate, printre care:
• Excelența serviciilor – thinking outside the box și plasarea clientului în inima tuturor activităților din cadrul unei organizații.
• Cum Blockchain-ul va transforma firma și modul în care sunt deserviți clienții.
• Cum să fii competitiv în piața de audit și contabilitate?
• Crearea și menținerea excelenței serviciilor prin recrutarea și reținerea efectivă a profesioniștilor talentați (Best Practices & Firm Management).
• GDPR (General Data Protection Regulation) și efectele acestuia asupra angajatorilor și angajaților.
• Subiecte și teme actuale din domeniul finanțelor și a sportului (Corporate and M&A).
• Impactul reformei fiscale din SUA asupra mediului internațional al afacerilor (TAG Tax).
• Combaterea fraudei și a corupției în organizațiile sportive, în special FIFA (TAG Tax).
• Formarea muncii în echipă, a creativității și a colaborării.

Prezența la această conferință a fost o oportunitate excepțională, care ne-a oferit ocazia să facem schimb de experiență și să învățăm din problemele cu care se confruntă diferite țări. Am avut onoarea și posibilitatea să comunicăm cu cei mai buni avocați din întreaga lume.

De asemenea, datorită prezenței la Conferință, am primit sugestii de la Hamish Taylor – câștigător al premiului pentru cel mai bun Director General (CEO) și, actualmente, un speaker inspirațional. Domnia sa a coloborat cu companii de renume, printre care:
• gigantul internațional Procter & Gamble
• firma de consultanță PriceWaterhouse
• British Airways
• Channel Eurostar
• Sainsbury’s Bank.

Sfatul și asistența lui sunt solicitate de către organizații din întreaga lume, iar BAA “Popa și Asociații” a beneficiat deja de expertiza sa.

Combaterea fraudei și a corupției în organizațiile sportive, în special FIFA, a fost un alt subiect stringent de pe agenda Conferinței. Speaker în cadrul acestei teme a fost fostul președinte al camerei de investigare independente a comitetului de etică al FIFA, Dr. Cornel Borbély.

Dr. Borbély a examinat guvernarea sportului, procesul investigativ și criminalistic în domeniul criminalității economice și încălcările etice în organizațiile sportive. Lecțiile învățate pot fi aplicate în orice proces de investigație de către avocați și contabili implicați în criminalitatea cu gulere albe, auditul criminalistic și cazurile de fraudă.

În cadrul evenimentului, s-a abordat și un subiect foarte important, dar mai puțin popular – cultura companiilor. Speakerii au menționat și faptul că angajarea generațiilor tinere duce la remodelarea dinamicii și culturii unei firme, lucru foarte important în creșterea și dezvoltarea sa economică.

Ne-am convins încă odată cât de importantă este echipa – în general, dar și fiecare membru al său – în particular. O firmă trebuie să aibă dorința de a colabora în echipă pentru a îndeplini obiectivele clientului prin creativitate și pasiune.

Astfel, în cadrul conferinței, participanții au fost implicați într-o activitate de team-building menită de a pune în practică principiile și soluțiile discutate. La această etapă, echipa condusă de avocatul Igor Popa, a construit Sagrada Familia și a obținut premiul Geckos-ul Gaudi, pentru cel mai reușit proiect.

Participarea la acest eveniment ne-a oferit un conglomerat impresionant de cunoștințe, pe care urmează să le implementăm în activitatea noastră cotidiană din țară și care, cu siguranță, va aduce multe beneficii clienților noștri.

Menționăm că toți avocații care fac parte din BAA “Popa și asociații”, au acces garantat pentru a participa la conferințele organizate de către TAGLaw.

Suntem mereu în pas cu profesionalismul.