Personal Multilingv
  • ro

Asigurarea de protecție de juridică – Oportunitate pe piața Republicii Moldova

mart. 26, 2019 By

BAA Popa și Asociații a invitat în data de 12 martie 2019 la un panel de discuții privind asigurarea de protecție juridică. Scopul evenimentului a fost de a analiza dacă există șanse pentru un produs nou de asigurare pe piața Moldovei.

Invitația a fost acceptată de numeroși reprezentanți din sectorul asigurărilor, supraveghere financiară (CNPF) și consultanță juridică. Igor Popa, partener al firmei, a prezentat mai întâi evoluția istorică a asigurărilor de protecție juridică în Europa și în întreaga lume, inclusiv situația actuală în Moldova, explicând structurile de bază și funcțiile esențiale.

Ulterior, dr. Daniel Rubner, avocat la GÖRG din München, a vorbit despre sistemul de asigurare a protecției juridice din Germania. Cu o pondere mai mare de o treime, piața germană este cea mai mare piață de asigurări de protecție juridică pe plan mondial. Daniel Rubner a explicat în special că portofoliul de produse a firmelor de asigurare se extinde constant de la introducerea asigurării de protecție juridică în Germania. Produsele noi sunt primite, de obicei, foarte pozitiv de către clienți. Adesea doar oferta creează cererea.

În cadrul evenimentului, participanții au discutat intens avantajele și dezavantajele asigurării de protecție juridică în general și, în special, provocările de care se confruntă companiile de asigurări din Moldova care doresc să introducă produse noi. Majoritatea participanților au fost convinși că introducerea asigurării de protecție juridică în Moldova ar putea aduce beneficii tuturor părților interesate: firmelor de asigurare, persoanelor asigurate și avocaților.