Personal Multilingv
  • en
  • de
  • ro
Gheorghiță Mateuț

Dintr-o vizualizare profesională:

Gheorghiță Mateuț este avocat cu sediul în Cluj-Napoca, România, colaborator şi consultant al Biroului de avocaţi Popa și Asociații. Profesorul  Mateuț are o experiență academică și practică impresionantă în domeniul dreptului penal şi în materia procedurii penale. A absolvit cu diplomă de merit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 1985, iar după aceea a fost procuror timp de șapte ani.

Începând cu anul 1992 predă în calitate de titular cursul de Procedură penală la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai. În anul 1995 a obţinut titlul de doctor în drept, iar din anul 1998  este Profesor Universitar în cadrul aceleiaşi universităţi. Profesorul Mateuţ este coordonator de doctorat şi a fost formator titular în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii (INM) din România la disciplina Drept procesual penal. De asemenea, el este membru al Asociației Internaționale a Dreptului Penal, al Asociaţiei Române de Drept Penal și al The National Association of Criminal Defense Lawyers (SUA).

Profesorul Mateuţ este autor sau coautor al unui număr impresionant de lucrări de specialitate în materia procedurii penale şi a dreptului penal. Tratatele, manualele şi studiile publicate de el reprezintă veritabile repere atât pentru doctrina şi practica de specialitate, cât și pentru colaboratorii noştri.

Cu peste 32 de ani de experiență profesională, profesorul Mateuț a fost avocat al apărării în unele dintre cele mai importante cauze penale din România. Pe perioada colaborării sale cu Biroul de avocați ”Popa și Asociații” el a oferit consultanță și a reprezentat, împreună cu alți colegi, interesele clienților noștri în fața instanțelor din Moldova. Profesorul Mateuț este înregistrat ca avocat străin la Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova.

 

Domenii: