Personal Multilingv
  • de
  • ro
Anatolie Plămădeală

Dintr-o vizualizare profesională:

Dl. Plămădeală este membru al echipei de avocați specializați în domeniul infracțiunilor economico-financiare, care vine cu o experiență de peste 30 de ani în dreptul de procedură penală și dreptul penal.

Anatolie Plămădeală a absolvit facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova.

În perioada 1980-2004 a exercitat mai multe funcții importante în cadrul Procuraturii Republicii Moldova. Una din cele mai înalte poziții ocupate este funcția de Prim-adjunct al Procurorului General al Republicii Moldova.

În anul 2004, Anatolie Plămădeală a obținut licența de avocat.

Pe parcursul timpului, Dl Plămădeală a asistat mai mulți funcționari de stat și oameni de afaceri din Republica Moldova. Dlui a reusit să publice mai multe articole de specialitate. În opinia dlui: „Într-un veritabil stat de drept, magistraţii şi avocaţii nu se află pe poziţii antagonice. Aceasta deoarece justiţia nu se poate înfăptui şi administra fără magistraţi sau fără avocaţi. Prin urmare, în matricea ideală, magistraţii şi avocaţii colaborează pentru buna administrare a justiţiei şi în scopul înfăptuirii justiţiei şi aflării adevărului, fără a face unii sau alţii rabat de la principiile în baza cărora sunt organizate cele două profesii juridice. Cu alte cuvinte, avocaţii recunosc magistraţilor rolul de arbitri ai disputelor juridice şi calitatea de profesionişti bine pregătiţi, experimentaţi, responsabili şi cu un ascendent moral suficient pentru a tranşa dreptul. În egală măsură, magistraţii îi tratează cu respectul cuvenit pe cei mai importanţi auxiliari ai justiţiei, ascultă şi valorizează argumentele acestora şi se sfătuiesc cu avocaţii în chestiunile care ţin de organizarea procedurii judiciare. În esenţă, pe această matrice funcţionează sistemele judiciare din Europa sau cele nord-americane. Iar rezultatele sunt în mod evident excelente: spre pildă, statele nordice au cele mai reduse durate pentru procesele civile şi penale şi cele mai puţine hotărâri de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.

 

Domenii: