Personal Multilingv
  • en
  • de
  • ro
Sergiu Gaina

Dintr-o vizualizare profesională:

Sergiu Gaina este Avocat în cadrul biroului din Chișinău. 

Ariile sale de expertiză vizează în special drept internațional, activitate vamală, bunuri imobiliare, resurse umane și drept corporativ. 

Sergiu Gaina și-a început carierea profesională lucrând în cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, având funcția de Consultant în cadrul Secţiei Juridice, iar ulterior – ca Inspector principal în cadrul Biroului Vamal Chişinău. Pe parcursul activității sale în cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Sergiu Gaina a obținut o experiență vastă în exercitarea activităților de prevenire, depistare, cercetare şi curmare a contravenţiilor şi infracţiunilor în domeniul vamal, inclusiv conlucrarea cu alte organe de drept în acest scop, examinarea contravențiilor vamale, elaborarea proiectelor de decizii privind aplicarea sancțiunilor administrative și acordarea asistenței subdiviziunilor Biroului Vamal în domeniul respectării legislației vamale.

Sergiu Gaina a lucrat mai mult de 10 ani la una din cele mai mari companii de construcție în Republica Moldova “Glorinal” SRL, având funcția de Director Departament Juridic şi Resurse Umane. Sergiu Gaina a avut în subordinea sa 16 angajați. El a contribuit la dezvoltarea unor proiecte majore, precum sunt reconstrucția complexului monastic “Curchi” și construcția complexelor rezidențiale în cele mai cotate sectoare din Chișinău.

În 2017 Sergiu Gaina a obținut Diploma de master în Management la Academia de Administrre Publică, iar în 1996 – Diploma de licență în Drept la Universitatea de Stat din Moldova.

Limba nativă este româna și vorbește fluent rusa și engleza.

Domenii: