Personal Multilingv
  • en
  • de
  • ro
Grigore Popa

Dintr-o vizualizare profesională:

În anul 2002, Grigore Popa este admis la facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM).

În 2004,  obține o Bursă oferită de Open Society Institute şi pleacă la Universitatea din Montana, Statele Unite ale Americii, unde timp de studiază Științele juridice. 

În perioada studenției participă la concursul importante şi este premiat cu Diplome. 

În 2006, USM îl premiază cu Diplomă pentru succes academice remarcabile.

În 2007 este desemnat finalist în cadrul Competițiilor Statelor Balcanice la Drept International Public, organizat în Viena, Austria.

În 2007, Grigore a  obținut licența în Drept Public, filiera anglofonă, de la USM și timp jumătate de an  este Consultant la Centrul de Armonizare a Legislaţiei, Ministerul Justiţiei. În această funcție, Grigore s-a ocupat cu verificarea compatibilității actelor legislative şi normative cu legislaţia comunitară şi emiterea declaraţiilor respective de compatibilitate; acordarea asistenţei metodologice autorităţilor administraţiei publice centrale în domeniul elaborării actelor legislative şi normative cu relevanţă comunitară (UE), etc.

Din 2007- 2009, a deținut funcția de Juristconsult la ÎCS “Euromol Management & Consulting” SRL, unde a oferit consultanță juridică pentru companii locale și străine, întocmit contract reprezentat instituția în Instanțele Judecătorești, obținut licențe și autorizații, înregistrat companii cu capital străin etc.

În anul 2010, după ce a făcut stagiul de practică la Biroul Asociat de avocați „Nagacevschi şi Partenerii” obține licența de avocat. Ulterior, Grigore își înființează cabinet individual și activizează independent. 

Grigore are o experiență juridică bogată în domeniul dreptul imobiliar, dreptul contractual, dreptul muncii, protecția consumatorului, dreptul afacerilor, dreptul familiei, dreptul penal, asigurări sociale, dreptul succesoral. 

 Grigore vorbește fluent limbile engleză, franceză și rusă.

Domenii: